Lion breeding i Zimbabwe

 

Noe som har fanget oppmerksomheten min er lion breeding i Afrika. Etter å ha sett noen bilder på facebook ble jeg solgt. Tenk å få være hos løver og elefanter hver dag i 2-4 uker i selveste Afrika. Og i tillegg få hjelpe de til et liv i det fri må nesten være en drøm i seg selv. Jeg og kjæresten har bestemt oss for at vi skal reise rundt i verden om noen år,og da kunne jeg virkelig tenkt meg et par uker her. For en utrolig opplevelse!

 

Som frivillig hjelper man til med den daglige driften av safarien og gården. Går daglige lufeturer med løvebabyene slik at de vender seg til et liv i det fri. Steller,mater og tar vare på løvene og løvababyene. Rengjører bur og innhegninger daglig. Steller og rir hester. Viser besøkende rundt på reservatet. Man får full opplæring om elefanter, hjelper til med elefanttrening og deltar på elefantturer. 

 

 

"Et av hovedmålene med prosjektet er å opprettholde løvestanden i Afrika. Tidligere fantes ca 250 000 løver på det afrikanske kontinentet. I dag finnes det kun ca 18 000 - 25 000 stykker igjen av dette kattedyret. Prosjektet driver oppdrett av løver i fangeskap som deretter settes ut i det fri. Dette har vist seg å være en effektiv måte å hjelpe til å bevare løvestanden på. Dette prosjektet drives etter retningslinjene til flere sør afrikanske interesseorganisasjoner. En av hovedoppgavene for frivillighetsarbeiderne her er å hjelpe løvebarna til å vende seg til et liv i det fri. Dette gjøres ved å bruke profesjonelle tilvenningsmetoder." 

 

 http://www.x-plore.no/

 

Noen som har vært med programmet før? 

vaksiner,check!Da har jeg vært på legekontoret og fått tatt vaksinen jeg trengte til turen. Vel,jeg fikk kun én sprøyte,men jeg skal ta en "drikkevaksine" mot kolera i kveld. I morgen skal jeg tilbake for å hente resept på malariatabletter. Det er så rart med alle disse forandringene. I Norge tenker man ikke så veldig over hva man spiser og drikker,mens i Mexico må man være mye mer forsiktig for å passe på å ikke bli syk. Får håpe jeg slipper unda sykdom der nede :-)MONICA HELSET

20 år. Har studert markedsføring og reiselivsledelse i Mexico. + Legg meg til som venn


Kontakt: monicahels@hotmail.comFollow on Bloglovin
hits