Studer med Gateway College i Playa del Carmen!

Kunne du tenke deg å studere i utlandet? Da er Playa del Carmen i Mexico et ypperlig valg! Studiene du kan velge mellom er reiselivsledelse og markedsføring, idrett , spansk 1,spansk 2 og Ex.phil/fac. Studerer du reseliv/markedsføring eller filosofi har du spansk som sidefag. Utrolig nyttig å lære under oppholdet i Mexico. Skolen er bra utstyrt med store og fine klasserom, prosjektorer, og ikke minst fantastiske forelesere! Jeg var heldig som hadde samme foreleser, Jon, i to av mine fag og en bedre foreleser skal du lete lenge etter. Så om du skal studere markedsføring/reiseliv så er det bare å glede seg. Skoletidene varierer veldig fra fag til fag pga klasserom og hvordan spanskklassene er delt opp. Men man har som regel noen timers pause midt i skoletiden hvor man for eksempel kan dra på stranden. Det er bare skole fra mandag til torsdag,så man har langhelg hver uke. I løpet av semesteret drar klassene (mest reiseliv) på flere ekskursjoner. Vi som gikk reiseliv var så heldige at vi fikk tilbringe en helg på Ritz Carlton i Cancun. 

 

Reiselivsklassen på Ritz Carlton
Chichen Itza (en av de syv underverker)Bading i cenoteLeilighetene var alle kjempebra. Du kan velge mellom kategori 1,2,3 og 4, hvor 4 er de dyreste og beste. Jeg valgte selv kategori 1 og var kjempe fornøyd. Grei størrelse på leiligheten,to bad,boblebad og bassengområdet rett utenfor soverommet vårt. Vi i kategori 1 bodde også mest sentralt. Vi bodde i calle 12 som er "partygaten", og det tok oss bare 5 minutter å gå ned til uteplassene. Utrolig godt når man skal dra hjem om natten. Uteplassene er plassert på rekke nedover gaten, men de fleste studentene drar som regel på Coco Maya eller Blue Parrot. Norske jenter kommer som regel inn gratis og får også gratis drikke. Vi bodde også relativt nærme Wallmart og Mega som er de store matbutikkene/altmulig-butikkene i Playa. Det tok oss kun 3-4 minutter å gå til avenida 5 som er shoppinggaten der. Veldig mange butikker å velge mellom,men også mye av de samme mexicanske bodene. Kjente merker som MAC,Converse,SOHO,Bershka og Pull & Bear er også plassert der. I tillegg har de store parfymeri,klokkebutikker og brillebutikker.

 

Bassengområdet vårt


Bargaten


Det beste av alt er selvfølgelig stranden! Man kan ligge der i timesvis. Og det er virkelig godt å ta seg en dukkert i havet. Vannet er like varmt som luften og krystallblått. Bortover hele stranden i Playa er det strandbarer hvor man kan kjøpe mat,drikke og leie solsenger. På noen deler av stranden har de himmelsenger eller andre store senger med store madrasser i man kan leie. Det er som regel ingen fastpris på sengene. Så lenge man kjøper seg noe å drikke får man lov å ligge der. 

 
I selve Playa del Carmen er det ikke så veldig mye å gjøre,men med en gang man drar litt utenfor finner man nye ting. Som for eksempel i Tulum hvor det er lange øde strender og blått hav. Utrolig deilig om du vil ta deg en pause fra Playa. Man kan dra til Cancun for shopping,soling,etc. Derifra kan man dra til Isla Mujeres som er en liten øy rett utenfor Cancun. Om du vil snorkle er det ypperlig å dra til Cozumel. Det går ferge fra Playa og over til Cozumel hvert kvarter. Vi snorklet over korallrev utenfor Cozumel. En kjempe morsom opplevelse! Vi dykket også med skilpadder ved en plass som heter Akumal. Det finnes flere fornøyelsesparker i området, som Xel-Ha, Xcaret, Xplor og Hidden Worlds. 

 

Tulum
Snorkling i cenote i Hidden Worlds
Xcaret
Snorkling over korallrev utenfor Cozumel

Jeg hoppet fallskjerm over Playa. Sykeste opplevelsen jeg har hatt!


 

Jeg kunne ha skrevet så utrolig mye om min tid i Playa del Carmen. Alle opplevelsene,inntrykkene og ikke minst vennskapene jeg har fått. Anbefaler virkelig alle å ta sjansen og bare ta seg et semester eller to i utlandet. Så om du har planer om å søke deg til Playa del Carmen gjennom Gateway College nå til høsten så ta gjerne kontakt med meg. Jeg svarer gjerne på spørsmål du måtte ha :-)

 

Jeg er nummer 5 fra venstre.
Les mer på: http://www.gatewaycollege.no/


  10 kommentarer på "Studer med Gateway College i Playa del Carmen!"

Postet av: Marthe Borge
Ja det der så jo helt fantastisk ut, men jeg er ikke noe glad i engelsk og der er vel all undervisning på engelsk. Høres stress ut ; )

Men jeg hadde kost meg i fritiden hehe <3
08.06.2011, 17:25
URL: http://martheborge.blogg.no
Postet av: Monica
Marthe Borge: det er i samarbeid med høyskolen i Telemark,så all undervisning er på norsk! ;)
08.06.2011, 17:28
URL: http://monica7.blogg.no
Postet av: Stine
fine bilder

fin blogg og :O)
08.06.2011, 17:29
URL: http://www.clubs.blogg.no
Postet av: Renée
Hørtes spennende ut :) synes dere som drar til utlandet ett år er tøffe, jeg hadde aldri turt det.

Fine bilder foresten :)
08.06.2011, 17:36
URL: http://reneemw.blogg.no
Postet av: Martine Grorud
Skal studere reiseliv til våren 2012, bare på Bali. Må innrømme at jeg sto litt fast mellom Playa del Carmen og Bali... :)
09.06.2011, 07:20
URL: http://www.martinegrorud.blogspot.com
Postet av: Camilla
Hei! Jeg lurte på om du hadde en e-post som vi kunne sende noen spørsmål til deg angående studie i mexico?
22.06.2011, 21:41
Postet av: Kristine
Hei:) henger meg på kommentaren over, og spør hvor jeg kan nå deg på mail? Har flere spørsmål angående Mexico! :)
02.08.2011, 23:56
Postet av: Monica
Camilla og Kristine: Beklager! jeg har ikke sett kommentarene deres før nå. Om dere fremdeles har spørsmål så kan dere sende en mail til monicahels@hotmail.com! svarer på alle henvendelser :)
29.08.2011, 21:12
URL: http://monica7.blogg.no
Postet av: karoline
Så gøy ! På meg blir det reiseliv i Bali pågrunn av en venninne skal dit. Skulle jeg dratt helt alene så hadde jeg kanskje valgt Mexico :)
19.01.2012, 08:47
URL: http://karoline.femelle.no
Postet av: Beate Martinsen
Hallo! Jeg så på bloggen din her at du har reist i New York. Kunne du tenke deg å dele dine New York-erfaringer med VisitNewYork.no gjennom et lite intervju? Send meg en epost! Beste hilsener Beate.
07.01.2015, 21:09

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


MONICA HELSET

20 år. Har studert markedsføring og reiselivsledelse i Mexico. + Legg meg til som venn


Kontakt: monicahels@hotmail.comFollow on Bloglovin
hits