Mexico - Fremtidsplaner

Det er så herlig å kunne snakke med Henrik nesten hver hver dag på skype. Det får meg til å glede meg enda mer til å komme hjem. Ikke missforstå- det er helt utrolig å være her i Mexico også, men det blir for meg en annen opplevelse når jeg har noen som venter på meg hjemme. Jeg nyter dagene til det fulle og prøver å tenke på at jeg ikke må ta de dagene her for gitt. Det er bare det at i det siste,nå som vi er kommet over halvveis, har jeg virkelig begynt å tenke på hvordan det blir å komme hjem. Jeg har så mye å se frem til hjemme også! Første helgen hjemme skal tilbringes på hytta på Bjorli sammen med verdens beste kjæreste, sommeren skal bli den beste noensinne med bilturer,chilling med venner og forhåpentligvis festivaler, deretter skal jeg starte på en ny høyskole og jeg og Henrik flytte inn sammen. Kan ikke noe for at jeg gleder meg til å komme hjem når det er så mye som skjer fremover! :-) Men jeg er veldig glad for at jeg valgte dette studiet. Man blir fort voksen når man skal klare seg selv i et fremmed land som Mexico. Det er greit at de fleste, inkludert meg selv har bodd på hybel, men dette er virkelig noe helt annet. I tillegg får man oppleve mexicanske kulturer og tradisjoner. Det er viktig å komme seg ut i verden når man er ung og har tid. Få åpnet øynene litt. Og på toppen av det hele kommer jeg tilbake med et nytt språk i bagasjen! Mange kan studere spansk i Norge og syns det er kjempe flott,men her får/må man i tillegg praktisert språket. Et virkelig pluss. Hadde jeg ikke søkt her hadde jeg nok begynt på en bachelor i reiselivsledelse i Norge og funnet ut etter kort tid at; "dette er feil". Jeg går reiseliv her nede,men etter å ha hatt markedsføring som et sidefag har jeg funnet ut at det er ganske interessant. Derfor har jeg søkt på eksportmarkedsføring til høsten. Mange flere jobbmuligheter enn å "bare" ha en bachelor i reiseliv. Ser frem til å starte med en ny hverdag hjemme og endelig ha et mål jeg jobber meg mot. En bachelorgrad.

 

Det var virkelig en stor opplevelse å reise til New York!


Hva er deres planer til høsten? Noen som skal til utlandet for å studere?


  11 kommentarer på "Mexico - Fremtidsplaner"

Postet av: himlamasseforskjellig
oioioi, jeg drømte meg virkelig bort i bildene dine her ja! Fikk viirkelig lyst til å reise til Mexico!

Hvilken flyrute brukte du for å komme deg der til?

Hvordan er det å være turist der, å bare bo på ett hotell å slappe av?

hvordan er maten?!

kunne tenkt meg en 3ukers ferie dit i nermeste fremtid :D

svar gjerne på min blogg -så får jeg ihvertfall med meg om du skriver tilbake ;)
Postet av: hegegundersen91
Shit! Det er jo akkurat det jeg døør av å gjøre! Studere reiseledelse i et annet land! Hvor mye koster det? Er det med norske folk? Eller folk fra hele verden eller kun mexikanere? Hvilken språk underviser de i? og hvordan er boforholdene? Ble skikkelig nysgjerrig og ivrig nå, selv om jeg en midt i en bachelor studie.. :))
04.04.2011, 15:08
URL: http://www.hegegundersen91.blogg.no
Postet av: hegegundersen91
Og er det høgskole utdannelse eller videregående? Varer det kun i 4 mnd? Har du link til skolen du drar med? :D
04.04.2011, 15:41
URL: http://www.hegegundersen91.blogg.no
Postet av: ♥ Maja
skal begynne på sykepleien :)
04.04.2011, 16:56
URL: http://majawl.blogg.no
Postet av: Monica
Himlamasseforskjellig:

Siden vi reiste som en stor gruppe studenter ble alt av flyreiser fikset for oss. Men vi reiste fra Gardermoen til Amsterdam med KLM,og fra Amsterdam til Cancun med Ryanair. Den siste flyturen var i mine øyne ganske forferdelig. 11,5 timer på samme fly og i samme flysete føltes ut som en uke. Det tok for alltid. Og man fikk veldig lite å spise så det er lurt å pakke med seg litt snacks i håndbagasjen. Uansett så er alt verdt det når du går ut av flyplassen og kjenner varmen treffer deg i ansiktet! :-)

Jer er student så jeg vet ikke så mye om det å bare være turist. Men den største næringen i Playa del Carmen vil jeg si er turisme. Det er sykt mange hoteller og restauranter og andre turisttilbud. Strendene er lange og havet er kjempefint, så det å være turist her vil jeg tro er ganske så bra! :-)

Jer er nok ikke den beste å spørre på det feltet,for jeg har spist veldig lite mexicansk mat her nede. Og grunnen til det er at de putter så sinnsykt mye ost og fett på alt! Men kyllingen kan de. Og det rare er at maten overhodet ikke er så sterk som man ser for seg. Den kunne gjerne ha vært sterkere for min del. Det eneste (kjempe) sterke er tilbehør/salsa du får til forrett,etc.

3 uker vil jeg tro er perfekt lengde på en ferie her nede! Det er så mye å oppleve (men da må du nok litt utenfor Playa), se og gjøre. Vl du shoppe så dra helst til Cancun,vil du til fornøyelsesparker så drar du til Xcaret eller Xplor, eller vil du bare slappe av på stranden kan du bli her i Playa eller dra til noen mer øde strender i Tulum.

Håper du fikk noen greie svar her,og at du vil kose deg i Mexico om du drar hit! :-)

Hegegundersen91:

Det ble vel ca 60 000 til sammen med studieavgift,innkvartering,bøker,forsikring,flybillett og diverse andre ting. Dette er gjennom den norske høyskolen Gateway College, som igjen samarbeider med høyskolen i Telemark. Det er kun norske studenter, og i år er vi ca 140 studenter bare her i Playa del Carmen. Vi har norsk undervisning, for de flyr inn norske forelesere fra norkse høyskoler/universiteter. Kun spanskundervisningen som selvfølgelig er på spansk. Vi kan velge kategori på leilighetene selv,og jeg valgte kategori 1. Som da er den billigste og "dårligste". Men de er absolutt ikke dårlige. Leilighetene er lyse og fine. Vi har felles svømmebasseng og leiligheten vår har boblebad ute. de som har kategori 4 har litt penere og større leiligheter og bor nærmere stranden (men elnger unna skolen). Det er mange her som holder på med en bachelor,eller som tar seg en pause for å gjøre litt andre ting så det er bare å melde seg på! :-)

Dette er da som sagt en høyskole. www.gatewaycollege.no
04.04.2011, 18:01
URL: http://monica7.blogg.no
Postet av: Madeleine
Åå, ser du har mye å glede deg til! :D Heldig du er! :)

Hva heter leilighetskomplekset du bor i? Og vet du om noen andre gatewaystudenter bor i? :) Vil du vise enda flere bilder av bosted, skolen og stedet generelt? :D Og fortelle enda litt mer om hva du synes om studiet, og hva dere gjør osv? :D
04.04.2011, 18:12
Postet av: himlamasseforskjellig
Monica:Tuuuusen takk for mange gode tips :D

Jeg fikk ikke mindre lyst til å reise dit nå!! Åhr, vil helst reise med EN gang!!

Såå takk igjen :D :D
Postet av: Monica
Madeleine:

Leilighetskomplekset vårt heter Playa Kaan. De andre heter Margaritas,Peregrinas,Mamitas Village og så tror jeg det er en til :-) Kan skrive et eget innlegg om skolen og fagene senere i dag! Så bare sjekk innom litt senere eller i morgen :-)

Himlamasseforskjellig:

Bare hyggelig! Hehe,det skjønner jeg godt! ;-)
04.04.2011, 18:28
URL: http://monica7.blogg.no
Postet av: hegegundersen91
Oh! Ble skikkelig gira jeg nå altså! :) Men de 4 mnd du er der nå.. Er det for ett helt skoleår eller er det kun for ett semester? :))

For er det ett helt skoleår på 4 mnd er det jo gull! Jeg følger med for å si det sånn! :D
04.04.2011, 18:56
URL: http://hegegundersen91.blogg.no
Postet av: Monica
Hegegundersen91:

Det er nok kun et semester,men man kan ta flere semester om man ønsker det! :-) Man kan studere reiseliv gjennom Gateway i Mexico eller på Bali :-)
04.04.2011, 19:18
URL: http://monica7.blogg.no
Postet av: trude
TRINE :D
05.04.2011, 17:32

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


MONICA HELSET

20 år. Har studert markedsføring og reiselivsledelse i Mexico. + Legg meg til som venn


Kontakt: monicahels@hotmail.comFollow on Bloglovin
hits